De Schout Installatietechniek  

Water - Gas - Verwarming - Sanitair

Gas

Raar luchtje in huis? Misschien gaslucht? Door een gaslek kan een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. Wij kunnen voor u de gasleiding afpersen, en eventuele lekkage opsporen en verhelpen.

Uw gasleiding dient in optimale staat te verkeren, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Inspectie en onderhoud is daarom heel belangrijk.  De Schout installatietechniek is als erkend installateur op de hoogte wat er wel en niet mag voor wat betreft het aanleggen van een gasleiding in huis of bedrijfspand.

In veel woningen zijn de gasleidingen in de kruipruimte nog van staal, die na jarenlange trouwe dienst wegroesten omdat ze in contact komen met vocht. Vaak heeft u hier geen erg in en kan het zo zijn dat u er (soms) te laat achterkomt. De stalen leidingen vervangen wij dan ook vaak preventief voor een kunststof leiding welke uit één stuk bestaat. Deze wordt in een mantel geplaatst en er komen geen koppelstukken aan te pas. Hierdoor kan het dus nooit gaan lekken onder de vloer. Dit geeft toch wel een veilig gevoel!

Wij kunnen ook nieuwe gasleidingen aanleggen of aanpassingen maken in de bestaande installatie, bijvoorbeeld voor het plaatsen of verplaatsen van een gashaard, kooktoestel of ketel.